Skip to content

Novell: Ring mig någon gång

Jag drack upp min rom och cola och ställde undan glaset. Här kunde jag inte sitta, det var andra och sista kvällen i Stockholm och jag ville göra mer, uppleva mer. Fan jag har ju inte vart här sedan jag var lite, jag vill inte spendera kvällen på ett hotellrum. Novemberregnet gjorde sig påmind genom att slå mot rummets enda fönster. Det struntade jag fullständigt i, liksom jag struntade att mina byxor var blöta upp till knäna efter den långa rundvandringen i Stockholms innerstad.

Jag drog på mig mina blöta Converse och stack iväg ner längs Upplandsgatan. Jag hade inte gått många meter förrns jag gick förbi en port med en billig, röd ljusslinga över och två personer som stod och pratade. Jag gick förbi men stannade till, vände mig om.

– Har ni typ bar här eller?

– Ja då! Svarade en av dem. Får jag se legitimation så är det bara att komma ner.

Jag blev insläppt och gick ner för en smal brant trappa till en källarlokal. Det första som slog mig var musiken, A Town Called Malice av the Jam. Lokalen var ganska tom, det satt ett gäng vid ett av båsen och på bardisken satt en bartender medans den andra stod bakom disken.

Jag gick fram och satte mig vid baren och beställde en öl. Lokalen var ganska mörk och liten med väggar av tegel. Längs väggarna stod fem bås, de var de enda sittplatser där. Till höger om baren fanns en valvöppning i tegel som ledde till dansgolvet.

Jag drack upp den första ölen och beställde en till. Nu var det bartendern som tidigare hade suttit på disken som serverade mig. Hon tittade glatt på mig när hon ställde upp ölglaset.

– Kom du hit själv eller? Frågade hon ogenerat.

– Jo, det gjorde jag. Jag bor på hotellet här ovanför och råkade snubbla in här.

Vi fortsatte att prata. Hon var trevlig, glad och ganska söt. Jag kollade på listan med drinkar som hängde bakom baren. De hade konstiga namn som jag aldrig hört talas om. Tjejen i baren hällde upp en shot till mig.

– Här! Du får den, det är en Wet pussy.

Jag ryckte till.

– Vad sa du att den hette sa du?

– Wet pussy. Sa hon och skrattade.

Jag drack upp den. Hur skulle jag tolka detta då? Tänkte jag. Var det över huvud taget något att tolka, hon kanske bara ville vara snäll. I mina funderingar skickade jag ett SMS till en vän och beskrev situationen. “Hahaha go for it!” fick jag tillbaka. Men nu var väl jag inte riktigt sådan, en “one night stand”-kille, jag har alla fall aldrig vart det tidigare. Men här vet ingen vem du är, ingen mins dig i morgon, du kan göra vad fan du vill. Uppenbarligen tolkade jag in för mycket här, det var en shot, hon bjöd på en av dem de hade för att vara snäll, inget mer i det.

Kvällen fortsatte och lokalen fylldes med mer folk, mitt sinne blev suddigare och jag tänkte att jag borde dra eftersom jag skulle med tåget morgonen efter. Trotts att de blev mer folk så la tjejen i baren mycket tid på mig och övertalade mig att jag skulle stanna en stund till.

*

Klockan ringde vid halv nio. Det dunkade lätt i huvudet och jag märkte att jag inte låg ensam i dubbelsängen. Bredvid mig låg den söta bartendern från kvällen innan. Jag väckte henne försiktigt och hon log upp mot mig.

– Jag måste börja packa, jag ska dra strax.

Hon klev upp och klädde på sig. Jag skyndade mig till skrivbordet för att få tag på papper och penna så jag kunde skriva upp mitt telefonnummer. Jag gav henne lappen.

– Här, ring mig någon gång! Hann jag säga innan hon smet ut genom dörren.

Published inKreativt skrivandeNovellerSödertörn

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Website Protected by Spam Master